©

Hoe meer je ernaar luistert hoe mooier de details van Night Funeral

Cd-recensie - Night Funeral

Night Funeral van Faces on TV
label: Unday/News

De Gentse Jasper Maekelberg heeft de laatste jaren aardig zijn stempel gedrukt op de nieuwe lichting Belgische rockbands als Warhaus en Bazart. Maar de veelgevraagde producer heeft zijn beste werk bewaard voor zijn eigen project Faces On TV waarmee hij een verrassend veelkleurig album uitbracht.

Wanneer je Night Funeral (****) opzet is het niet meteen duidelijk waar je naar gaat luisteren: voor een rockplaat zijn de gitaren te ver te zoeken, liever begeeft Maekelberg zich ergens tussen hiphop en dance. De nummers zijn gestoeld op het soort soort trage, enigszins psychedelische beats dat we vroeger triphop noemden. Zeker omdat de donkere zang nogal eens verwijst naar de aloude Tricky.

Maar de sound van Faces On TV blijft niet in duisternis gehuld, er klinkt regelmatig een sterke melodielijn door de prachtig verzorgde organische percussie heen. Night Funeral heeft iets ongrijpbaars. De droevige ondertoon wordt dankzij de open, rijke arrangementen nooit zwaarmoedig. En hoe vol ook, Faces On TV slaat nergens door naar bombastisch. Hoe meer je ernaar luistert hoe mooier de details, op dit even raadselachtige als wonderschoon klinkende album.