Een Airbus A319-111 van Air France gaat landen op luchthaven Charles de Gaulle bij Parijs.
Een Airbus A319-111 van Air France gaat landen op luchthaven Charles de Gaulle bij Parijs. © REUTERS

Opinieblog - 'Alle lichten staan bij Air France op rood'

Volgens Franck Bouaziz van de Franse krant Libération 'staan alle lichten van Air France op rood'. De staking van de piloten heeft al 300 miljoen euro gekost en de koers van de aandelen Air France-KLM zijn met meer dan 10 procent gedaald.

Omdat de resultaten van de KLM en Air France naar buiten toe bij elkaar worden opgeteld, lijkt het redelijk goed te gaan met de luchtvaartmaatschappij. Uit vertrouwelijke documenten die de krant heeft ingezien, blijkt dat KLM vorig jaar tweederde van de winst voor zijn rekening nam, terwijl de Nederlandse tak van het bedrijf slechts eenderde van de omzet had.

'Het gevolg is dat de situatie bij Air France veel kwetsbaarder is dan bij KLM.' Omdat de productiekosten veel hoger uitvielen dan begroot, maakte Air France in 2017 slechts 95 miljoen euro winst op een omzet van 15 miljard. De vluchten op de lange afstand zijn winstgevend, maar de maatschappij lijdt verlies op de middenafstand (vluchten tot 4 uur) en de korte afstand.

Air France poetst de cijfers ook nog op door een deel van haar vloot en andere bezittingen te verkopen. Vergeleken met 2017 is de omzet in het eerste trimester van 2018 gedaald en zijn de exploitatieverliezen verdubbeld. 'Deze slechte prestaties maken de zoektocht naar een nieuwe president-directeur extra moeilijk', concludeert Bouaziz.