©

Tim Knol zingt op onze redactie wél zijn nummer af, geen stripper te bekennen

Tim Knol zingt Polaroids, een nummer van zijn nieuwe album

Voor een aflevering van onze podcast het Volkskrantgeluid Cultuur had Tim Knol kort na zijn aanvaring met DJ Giel Beelen een afspraak bij ons op de redactie. Hij zong zijn nieuwe single Polaroids. Knol was weggelopen tijdens een live-optreden in de ochtendshow van Beelen op Radio Veronica nadat Beelen een stripper het podium opstuurde.

In de podcast, die gaat over 50 jaar Paradiso en zijn nieuwe album, reageert Knol ook op zijn vertrek uit het live-optreden. 'Ik was heel boos en dacht de hele tijd: blijf kalm, blijf kalm. Ik vind het eigenlijk vooral voor mijn bandleden erg. We krijgen geen cent betaald daar, helemaal niet erg, maar ik kan die jongens ook niet betalen om daar te staan. Als je dan zo wordt behandeld, vind ik dat schofterig tegen hen.'

Bekijk hier het optreden van Tim Knol bij ons op de redactie 
(tekst gaat verder onder de video)

Aanleiding van de mislukte grap van Giel Beelen was de reactie van Knol op een eerder incident met een stripper bij een radiozender die veel commotie veroorzaakte. Dat gebeurde bij Radio 538, een zender die net als Veronica onder Talpa Radio valt en in hetzelfde gebouw huist. In december verraste 538-dj Frank Dane daar zangeres Maan met een blote man die plotseling voor haar verscheen terwijl ze stond te zingen. Ze schrok zo dat ze in huilen uitbarstte. 'Niemand moet meer naar die kutradiozender gaan om zijn liedje te promoten. Flikker op', schreef Tim Knol vervolgens in een reactie op het incident via Twitter.

Ik vind dit zeer onsportief Tim. Dit valt me ontzettend van je tegen

Giel Beelen naar Tim Knol

Knol in het Volkskrantgeluid, dat wordt opgenomen in een archiefkast op de redactie: 'Giel vond dat ik daar niet gelijk in had. Hij haalde aan dat Maan en Frank Dane altijd grapjes met elkaar uithalen en dat dat een soort running gag van de show was. Allemaal leuk en aardig, maar ik zie gewoon een filmpje van een meisje dat een heel mooi liedje zingt en dan met de tranen in de ogen staat. Dat shockeerde mij. Ik heb dat toen veel te ongenuanceerd gedeeld, ik had dat achteraf veel beter moeten Twitteren, maar ik was gewoon boos. Ik heb het later in een Facebookbericht helder uitgelegd. Ik denk dat Giel Beelen dat Facebookbericht even heeft gemist en mij daarom heel hard wilde terugpakken - wat helemaal nergens op sloeg.' 

Beluister hier de podcast met Tim Knol over 50 jaar Paradiso en zijn nieuwe album
(tekst gaat verder onder de podcast)

Het is niet de eerste keer dat Giel Beelen de plank misslaat. Hij maakte achttien jaar geleden furore als 'shockjock' die zich live in de uitzending op de publieke zender 3FM oraal liet bevredigen, maar kreeg de laatste jaren onder meer kritiek vanwege zijn hoge salaris, een racistische opmerking over Sylvana Simons en vrouwonvriendelijke uitspraken over dikke vrouwen. Vorig jaar verruilde Beelen 3FM voor het commerciële Radio Veronica.