Leven - 2692 resultaten

 1. Farid Azarkan: 'Dit is niet hoe ik Nederland kende, mijn afkomst speelde nooit een rol'

  Farid Azarkan: 'Dit is niet hoe ik Nederland kende, mijn afkomst speelde nooit een rol'

  Welke rol speelt afkomst in Nederland? Dat onderzoekt V in een reeks interviews. Tweede Kamerlid Farid Azarkan (46): 'Zeven of acht zetels voor Denk, dat moet wel lukken.' Inmiddels is hij hertrouwd, maar in 1999 trouwde Farid Azarkan met Christianne Cornelissen uit het Limburgse Spaubeek. 'Haar ouders waren katholiek. We hebben samen drie kinderen gekregen. Wat mijn familie daarvan vond? Het was
 2. Ontwerper Jaime Haydon over Scandinavië, road trips door de VS en zijn favoriete vliegtuig

  Ontwerper Jaime Haydon over Scandinavië, road trips door de VS en zijn favoriete vliegtuig

  'Ontspannen?' Jaime Hayon (1974, Madrid) zet grote ogen op. 'Hoe bedoel je, dat ik dan niets doe?' De Spaanse succesontwerper begrijpt het echt niet. Want werken ís ontspannen voor hem. Een culturele veelvraat is hij, ontwerper van meubels, horloges en alledaagse gebruiksvoorwerpen ( schoenen, kurkentrekkers) maar ook van interieurs van luxe hotels en hippe modewinkels.Voor deze opdrachtgevers ver
 3. Schrijver Murat Isik: 'Op school noemden ze me Schoonmaker, dat werd mijn naam'

  Schrijver Murat Isik: 'Op school noemden ze me Schoonmaker, dat werd mijn naam'

  Welke rol speelt afkomst in Nederland? Dat onderzoekt de Volkskrant in een reeks interviews. Schrijver Murat Isik (40): 'Op school noemden ze me Schoonmaker, dat werd mijn naam.' De vader van Murat Isik bleef er maar naar vragen: wat vertel je over die vader in je boek? 'Ik zei steeds: jij bent die vader niet, het is een roman.' En mijn vader vroeg dan weer: ja, maar wat vertel je over hem? Hij bl
 4. Wie is er nog klokkenmaker? Gideon Bon (34) uit Naarden bijvoorbeeld. En hij raakt er niet over uitgepraat.

  Wie is er nog klokkenmaker? Gideon Bon (34) uit Naarden bijvoorbeeld. En hij raakt er niet over uitgepraat.

  Het is weer maandag, zoals elke maandag. Gideon Bon repareert klokken in Naarden. De favoriete klok van klokkenmaker Gideon Bon (34)? De Comtoise. 'No nonsense, geen opsmuk, puur en eerlijk. Een boerenklok. Er zijn veel rijkere klokken, met vergulde onderdelen en uitgewerkte wijzers, maar de Comtoise is betrouwbaar in zijn eenvoud.' Sinds zijn 14de is Gideon met slingeruurwerken bezig. Na de oplei
 5. Cupcakes & candybar: Marokkaanse feesten zijn een beetje uit de hand gelopen

  Cupcakes & candybar: Marokkaanse feesten zijn een beetje uit de hand gelopen

  De meeste Marokkanen doen niet graag onder voor een ander. Het leidt volgens Hayat tot een overdadige feestcultuur. Mijn vriendin stuurt me een wanhopig appje: ze is op een Marokkaanse verloving, maar wil naar huis. Het is een feest van een vaag nichtje (van de koude kant) waar ze niet onderuit kon. De verloving is grootser dan groots, zeg maar gerust: overdreven. Het stel heeft een partycentrum,